donderdag 30 oktober 2014

Scrubben of een peeling



Scrubben of een peeling?Vaak hoor ik dat mensen denken dat een Peeling en een Scrub hetzelfde is. Dit is niet zo er is een groot verschil. Hieronder de uitleg over de verschillen tussen een Peeling en een Scrub.


Steeds meer mensen kiezen voor een van deze methoden om de huid op te frissen. Een scrub verwijderd de dode huidcellen door de huid te schuren.  Verder is de crème niet agressief of iets dergelijks en doet het weinig bijzonders met je huid. Het werkzame in het product zijn de korrels. een peeling lost de dode huidcellen op doordat er (fruit) zuren in zitten. Hoe diep het je huid reinigt, hangt af van welke peeling je gebruikt. Een peeling kan je laten doen bij schoonheidsspecialisten en zelfs bij plastische chirurgen. Deze peelings zijn veel ‘agressiever’ dan peelings die je gewoon bij de drogist kan halen. Voor mensen met een zeer slechte, beschadigde huid of veel acne is zo’n peeling vaak een oplossing. Maar vaak is een peeling van de drogist niet genoeg, ze moeten dan echt naar een specialiste. 


Van een scrub ‘voel’ je niks ‘in’ je huid. Het is zacht voor je huid en de korreltjes doen hun werk. Deze spoel je dan ook meteen af, langer laten zitten heeft geen zin. Een peeling laat je langer zitten, 5 tot 10 minuten doe ik. Ik merk zelf altijd dat het gaat prikken ‘in’ je huid, je voelt dat de peeling haar werk doet. Het gaat ‘dieper’ dan een scrub. Ik merk ook dat na het douchen mijn huid droger is wanneer ik een peeling heb gebruikt. Een peeling kan heel goed voor jou werken als je puistjes hebt, mee-eters, grote poriën waar troep in gaat zitten en natuurlijk als je gewoon een lekker schone huid wilt. Door cel vernieuwing verlies je dode huidcellen. Als je deze niet goed weghaalt, wordt je huid wat grauw, doordat het ‘verstikt’ door al die dode huidcellen die maar op je gezicht en lichaam blijven zitten. Scrubben zorgt er dus voor dat je huid straalt, en dat het zachter en gladder aanvoelt. Ook zullen zichtbare velletjes verdwijnen, want ook dat zijn dode cellen.


2 opmerkingen:

  1. Een scrub moet je altijd laten inwerken! gelijk afspoelen is super zonde van je "dure"product.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk artikel! Het enige vervelende is dat sommige zinnen niet helemaal correct zijn. Je kan spellingscontrole gebruiken, vind ik zelf handig

    BeantwoordenVerwijderen